Fredag kväll

Så, då har man kommit in från stallet, och blöt rakt igenom alla kläder är man dessutom. Jag red Selma på banan och mamma red Viva. Eftersom jag fortfarande håller på att kurera mig efter 20 dagar med feber så har jag inte orken i kroppen att rida två hästar, speciellt inte när det är två pigga med mycket vilja... Så vi började med att skritta och trava dom runt en galoppbana som vi har anlagt med gräs runt en av våra åkrar. Väldigt lagom att börja med istället för att bara skritta och trava runt, runt, runt i padocken. Där kan man dessutom konditions träna dom genom att galoppera dom där.
Sen jobbade jag Semlan i paddocken. Hon var super fin, känns verkligen fräsch och på hugget! Hobbade ibörjan mycket med att få henne lydig för mina hjälper, halvhalter, halter, sidvärts rörelser och ökningar och minskningar. Sen galopperade jag lite över en bom i båda varven, mest för att känna att jag kunde fortfarande reglera galoppen. Sen avslutade jag med att ha henne lite lång och låg i förvänd galopp. Kändes mycket bra trots allt regn.

Ikväll blir det god mat, tv och mys i soffan. Blir ingen utgång för min del eftersom jag fortfarande är krasslig.
Sen blir det en liten bild på Selma och jag från Grand Prixen i Hengelo i vintras! Älskar verkligen denna häst..<3

Nya stövlar!

Fick precis mina nya Parlanti stövlar som jag beställde när jag var i Italien. De är special beställda efter mina ben då satt som en smäck! Valde att inte göra som alla andra hoppryttare och ha snörning och massa glitter på dom, utan väldigt stilrena med lite lackat längst upp bara. De är dessutom extra förstärkta på insidan för att de inte ska slitas mot sadeln och för ett bättre grepp. Vad tycker ni?
/Kramisar(På bilden ser ni lite av mina nya Cavalleria Toscana ridbyxor!Ingen snörning som kan gå sönder här inte.. Och dessutom mycket lättare att putsa!

Valborg!

Hej alla kära bloggläsare! Har fått mkt positiv respons på "dagens tips" så kommer nog fortsätta att avslöja några hemligheter då och då så håll utkik! Glömde du bara att säga att säga att latexen går att köpa i affärer som tex Stablestore i K-stad eller Skara Hästsport, men finns säkert massa fler affärer, men där har iallafall jag hittat det:)

Nu har jag varit i skolan + haft utveckligssamtal som gick mycket mycket bra! Skolan är väldigt viktig för mig även om det alltid har kännts som om hästarna är prio nummer 1 i mitt liv, vilka de faktiskt är.

Tråkigt nog så regnar det och man sitter och tittar på massa sommarbilder och bar längtar till sol och värme! Så blir nog att köra iväg till ridhuset och trimma mina små prinsessor. Kommer blogga mer ikväll, blir nog inget festande för min del eftersom jag precis har blivit frisk. Sen vet jag inte om jag ska med min bror imorgon på tävling, får se. Skulle tydligen tävla Ridsport Ponny Cup i Osby. Vilka minnen man har från RPC! haha.. Jaja hörs ikväll,
/Tiffanyliten sommar bild på mig med Gabriel Andersson och MasterMind som vann RPC i Karlskrona förra sommaren:)

Dagens tips!

För alla er som har känsliga hästar med sår i mungiporna eller bara helt enkelt känsliga och ryckiga i munnen, här kommer mitt hemliga tips till er! Jag använder mig av en speciell latex som jag lindar in ALLA mina bett i! Perfekt på unghästarna som är känsliga, eller tävlingshästarna som får sår eller små jack in i munnarna. Detta är det perfekta botemedlet! En rulle latex från sealtex som jag använder mig av går på cirka hundralappen, och räcker till cirka 10 bett! Jag lovar att din häst kommer att tacka dig.. Du gör helt enkelt så att du klipper "strimlor" som är cirka 3 cm breda och cirka 10 cm långa. Sedan lindar du bara in bettet eftersom. Det viktiga är att du drar åt jääätte hårt, så att det verkligen spänns runt bettet! Då sitter det som klister på och tål att hästen biter på det. Jag byter latex cirka en gång i månaden, och ibland kan man bara snurra på lite extra om det skulle börja lossna någon stans! Utan latexen vet jag inte vad jag skulle gjort med mina hästar, dom bara älsklar det och blir såå mkt finare i munnarna:)


mobil bilder...

En liten bild på en glad SemlaSå här glad var hon när hon fick ett fönster att titta ut i!Och slutligen en bild på den blivande skrittmaskinen!

lite fler bilder..

Här kommer några fler bilder från dagen som passerat.. Nu ska man hoppa in i duschen och sedan blir det att plugga resten av kvällen (när Jacob är på HIF matchen *avundsjuk*..)Selma och jag:) Mina älskade unghästar, BK och Dio.

Torsdag

Hallå hallå! Har fått många som velat att jag skulle lägga upp lite biler på stallet och gården, och imorse var jag så flitig och gick ut med kameran för att fota hela stallet och lite på omgivningen. Men på något sätt så gick det inte att ladda upp bilderna i datorn, så det blev inget inlägg i förmiddags. Men ska försöka få upp bilderna iallfall senare. Idag så blev det en tur i skogen med mina två prinsessor Selma och Viva (jag på selma och mamma på Viva).. Det var hur varmt och skönt som helst! Så här kommer lite bilder på oss:) Imorgon ska jag till skolan för första gången sen innan jag åkte till Italien, eftersom jag blev sjuk när vi kom hem.. Sen ska jag hitta på massa andra spännande saker men det får ni vänta med att veta tills imorgon hehe!
Kraaaam

passar på att ladda upp lite fler bilder..

titta vem man körde bakom genom tyskland;)Och detta släpet gick man förbi på parkeringen, inte så illa va?

Några filmer också!

Selma i en 1.40 klass på sand banan. vi hade vunnit med 2 sekunder ( de andra filmerna från gräset är filmat med en annan kamera som inte går att koppla till datorn)..
Viva i en av klasserna på sandbanan:)
en liten film från lastbilen, haha.. Anna Habringer och pappa spetsar till det ordentligt...

Massa bilder..

Här kommer massa bilder från Italien, får väl kompensera för att ha varit en så dåålig bloggare, haha.. Hoppas jag kan få tillbaka alla mina 700 snart! enjoyyyy iallafall!

jag är tillbaka!

Hej alla kära bloggläsare!
Sorry att jag inte har bloggat, blev ett uppehåll efter Arezzo men hoppas ni kunde se resultaten på hastmagazinet.se eller på Arezzo's hemsida istället.

Iallafall så har jag varit sjuk i 20 dagar nu, måste dragit på mig något i Italien haha..  haft konstant feber och hosta som inte ville ge sig, men är på bättringsvägen nu! Italien gick väldigt bra iallafall! Selma och jag kvalade till EM vilket känns helt underbart att ha gjort. Även om vi inte är uttagna så har man ingen chans att bli uttagen om man inte har klarat av själva kvalet, så det är super bra att klarat så tidigt i säsongen, man har ju inte så många chanser på sig! Det måste vara en 1.40 Grand Prix, eller som i mitt fall en 1.40 3* med FEI World Ranking points! Vi hoppade även två 1.45 klasser där vi fick två pet i båda, men kvalade på det till 1.50 GP, men valde att inte rida den för det kändes "fel" klass att debutera det i om ni förstår, hehe.. 

Nu har hästarna haft några veckors vila, de har gåtts igenom av veterinären och kiropraktor. Blodvärdena är kollade osv.. Allt för att de ska vara fit for fight tills nästa omgång av tävlingar! Nu är de igång iallafall, och kommer antaligen åka till Royne nästa helg och köra en intensiv helg med hoppning och markarbete innan vi på onsagen åker till Belgien och tävlar!! :)
Kommer stanna sedan i belgien en vecka innan vi åker vidare söderut mot Österrike för att rida en CSIOJ i Lamprechtshausen:)

Tyvärr så har min dator kraschat, så har fått en ny hårddisk på den vilket betyder att alla mina bilder är borta, men som tur var har jag gjort en backup på den för ett tag sen så ska ta och föra över dom bilderna igen så ni kan få se lite från uuuunderbara italien! ska ladda upp några från en annan dator. pusss!

RSS 2.0