extremt ledsen..

Sorry alla kära bloggläsare, men jag är i Italien och kommer inte kunna blogga här ifrån, men så fort jag kommer hem så blir det som vanligt, men har inte den tillgången till Internet tyvärr! :(

Puss

SM!

Yeees! Idag satt nollan klockrent på Selma! Blev 4:a..:D (Pappa har fottat massor, så bilder kommer) Dock hjälpte hon mig på näst sista linjen, men det är väl därför man har en sån underbar häst? Jaja, kändes bra iallafall, hon är så fin just nu. Tänkte lägga upp filmen på rundan ikväll:) Men som sagt så var hon jättefin, dock finns det saker att finslipa på till imorgon. Måste se distanserna till hinderna ur sväng mycket tidigare, kan inte bara förlita på mig på Selmas scoop. Så imorgon blir det till att fokusera och hålla nollan, sen är ju omhoppningen min och selmas starkaste sida;) haha, men först ska vi ta oss dit. Dock verkade Royne väldigt lugn och trodde att om jag bara gör som vi sagt så kommer det att bli super bra. Fokuserar man sig på prestationen så kommer resultatet av sig själv!

Viva var super fin, hon hoppade också SM:et. Fick ett pet i slutet av banan, och på näst sista hindret såg jag inte distansen så fick lägga en volt för hon kunde inte hoppa, men hon är bara 8 år och är bara här för att lära! Så länns jätte bra med henne inför Italien som vi åker till imorgon kväll:)

Ska lägga upp lite bilder, men nu måste jag ut i stallet och ta hand om mina fiina prinsessor! Här kommer lite bilder på dom från idag<3


På väg hem.

Tänkte bara säga att vårt internet inte fungerade igårkväll, därför det inte kom något inlägg om gården, men det kommer!
Påväg hem från Helsingborg nu. Tänkte ge er ett inlägg om mina tävlingar fram till Juni:)

12-14 Mars - SM Helsingborg

 

19 – 21 Mars – Arezzo, Italien

 

26 – 28 Mars – Arezzo, Italien

 

30 – 2 April/Maj – Vilhelmsborg, Danmark

 

7-9 Maj Moorsele, Belgien(Nationshoppning)

 

14 – 16 Bonheiden, Belgien/Lamprechthausen, Österrike(Nationshoppning)


Imorgon blir det att rida första kvalet till SM!  En till bild från idag:)


Tävlat

Hej alla bloggläsare!

Nu sitter jag i bilen påväg in till Helsingborg igen, har varit hemma och lämnat av hästarna. Ska nämligen in på landslagsmöte och då var det bättre att prinsessorna fick komma hem och gå i hagen:)

Idag har jag hoppat en förklass till SM som gick över 1.30 hinder:)
Selma: Med henne så hoppade jag bara grunden, eller knappt det ens. Jag och Royne hade kommit överrens om att spara på henne tills imorgon, så hoppade bara fram till 6a-6b, sen tog jag upp handen och gick ut. Hon var dock super fin, fick bra flyt och kändes jätte bra! Royne var väldigt nöjd med henne. Man kan säga att jag prickade in mina nyckelord med henne: Rytmen, galoppen och sitsen!

Viva: Hon fick hoppa hela banan eftersom hon inte ska gå någon final på söndag, kommer ju välja Selma till den. Hon var iallafall jättejätte fin, Royne var super nöjd, sa att det var en av de bästa runderna han sett henne göra på länge. Så hon var dubbelnolla, och såg också nu att jag blev placerad:)

Så en massa stora pussar till mina fina flickor, som dessutom var jättefina i sina HagaHill luvor och schabrak:) Imorgon kommer jag nog dock rida med mina oranga, det får räcka med en dags reklam;)

(bilder från SM kommer i helgen, pappa ska fotografera imorgon:)
Selma idag

Snabbt inlägg

Har precis varit och tränat, hemma nu!

Nu har jag precis käkat lite lunch, och ska ut i stallet igen för att packa till imorgon. Har varit med båda mina prinsessor i Ranarp och markarbetat för Maria Sundin Liljedorff. Båda två fick väldigt bra, tränade lite vändningar, halter och övergångar. Gick väldigt bra, båda hästarna var jätte duktiga:) Alltid roligt när de går bra på marken.

Nu ska jag ut och putsa allt tills imorgon, åker nämligen klockan 7 imorgon bitti. Sen ska jag med och hjälpa mamma handla allting på Ica Maxi, blir ju ganska så mycket mat som ska med..

Imorgon så får jag dessutom min nya HagaHill jacka, och idag fick jag mina nya HagaHill luvor:) super fina!

Skriver ett inlägg sen när jag kommer hem, hmm, vilket av de ska jag ta först?;)

Måste rusa, kramkram/Tiffany
Pappa har precis kört ut lastbilen från garaget, så vi kan börja packa den ikväll! :) (bild från i somras på VDL)

Vad som kommer på bloggen närmast..

  • Här är några punkter som kommer komma på bloggen, kanske en punkt per dag?

  • SM i Helsingborg
  • Presentation av mig och min familj
  • Presentation av våran gård
  • Ett inlägg om legenden som har tagit mig hit.. Amigo, i miss u<3
  • Ett schema över mina tävlingar fram till Augusti
  • "En vanlig dag/vecka för mig"

Något mer så är det bara att kommentera, men har iaf ett par inlägg på hjärnan till:)
 Amigo och jag efter att vi vunnit Ljungbys ungdoms Grand Prix 2008:)<3



Dagen

Tänkte börja med att säga tack allihopa för den fina responsen! Har fått fina kommentarer och många glada sms, alltid roligt! Dessutom har det gått 24 timmar sen jag startade bloggen, och har idag haft 600 unika besökare!:)

Idag har jag varit i Helsingborg, träffade lite roliga människor där. Passade också på att shoppa massor med nya vår kläder, ska försöka strejka vintern, haha. Nej men åker till Spanien om en månad på semester, så tänkte ha kläderna där iaf, och kan ju hoppas våren kommer snart hit. Kan ju försöka ta med den hem från Italien!

När jag kom hem så red jag båda mina prinsessor. Började med Selma i ridhuset. Jobbade väldigt mycket på det som Royne och jag tränat i helgen, och det var framförallt att få henne att jobba i en rund galopp upp till handen, utan att hon blir hängig. Hon var super fin, lyssnade perfekt på alla hjälper. Sen flyttade jag henne, kortade, längde och allt detta i en bärande galopp. Jag avslutade passet med att ha helt fria tyglar, utan att hon ger sig iväg. Det ska nästan vara som om jag håller i en osynlig tygel, hon ska alltså ändå vara på bettet i en perfekt galopp! Det är här som man märker om man har en bra sits eller inte kan jag säga.. I och med att Selma har en så stor bakdel har hon ett enormt driv, och går ibland på bogarna. Därför har jag jobbat henne i vintern att komma upp mer framtill och sätta sig mer på rumpan:) Hon är väldigt känslig i munnen, och det bett som jag använder nu på henne heter Nova bett, och kan verkligen rekomendera det till er som har känsliga hästar!

Sen red jag Viva, och idag fortsatte jag bara på det som jag och Royne jobbade med igår. Vi ville ha henne i en stor galopp, helt rak, samtidigt som hon är helt rund och avslappnad i ryggen. Hon gick också super bra idag, hon är verkligen en liten gummiboll, och just nu är hon väldigt fin på marken, hoppas bara det håller i sig i hoppningen också till i helgen, hehe. Håller dessutom på att lära henne passage, och idag fick jag ganska så många fina steg:)
Sen idag så har jag beställt lite nya Kingsland kläder, kändes som om det behövdes nu till våren. Sen ska jag berätta en väldigt glad nyhet! Vi har fått våran skrittmaskin idag!:) Dock måste vi bygga upp den innan vi kan använda den, men ska bli super skönt att 6 hästar kan gå i den samtidigt. Sen har vi också fått alla våra nya fönster och dörrar till stallet, super snygga är dom!
Här är lite bilder på fönsterna, dörrarna och skrittmaskinen, allt som vi hoppas är uppbyggt till Maj!

Italien resan!

Buon Giorno! (försöker lära mig lite italienska, haha)
Har fått väldigt positiv respons på min lilla blogg, vilket är jätte roligt! Har på en dag fått över 200 unika besökare, jätte roligt!:)

Har haft några som frågat om Italien resan, så tänkte berätta lite vad som står på schemat. På söndag åker jag, pappa och min underbara kompis/hästkötare (eller man skulle kunna kalla henne för min storasyster..) Anna Habringer ner till Toscana! Vi kommer åka i vår lastbil, och kommer ta med oss Selma och Viva. Där nere ska jag tävla en CSI***, alltså en internationell trestjärning tävling för vuxna. Tidigare har jag bara hoppat CSIJ, alltså internationellt för Juniorer. Men nu går jag rätt in i en trestjärnig, så ska bli väldigt spännande (för er som inte vet så finns det från 1-5 stjärnor). Tävlingen ligger i Arezzo, och åker dit av den anledningen att jag vill börja utomhussäsongen några månader innan ala andra! Kommer inte sätta någon press på hästarna, utan åker dit för att få lite bra rundor i kroppen inför utomhussäsongen, och förmodligen så kommer det vara så pass tufft att det räcker med lite bra rundor för någon placering kanske:) Selma är ju ganska van av stora banor, men Viva får bara åka dit för att lära. Tror dock att hon kommer klara det väldigt bra, hon taggar alltid till när hon ser hinderna och glömmer liksom bort allt annat runt om kring!

Kommer förmodligen att börja på lite lägre klasser första helgen, och kanske tillochmed hoppar en Pay n' jump innan de riktiga tävlingarna börjar på fredagen. Viva kommer hoppa mestadels 1.30, 1.35 klasser, eftersom allt ändå är typ 10 gånger svårare och högre! Och Selma kommer gå lite 1.40 klasser, beroende på hur det går, men hoppas kunna rida någon final också på henne:)

Här kommer lite bilder från tävlingsplatsen som vi kommer bo på i tre veckor:gräsbananhela anläggninen
gräsbanan
sandbanan

Ska bli super roligt att komma ner, längtar jätte mycket!

Ha det bra/Tiffany


Mina hästar

Tänkte börja med att ge er en kort presentation av mina hästar:) Är det något annat ni vill jag ska skriva om så är det bara att säga till.

Börjar med stjärnan i stallet - Selma. Sto född 99 efter Corland - Indoctro. Köpte henne för lite mer än ett halvårsen när jag var i Holland. Hon har haft två föl, så är väldigt "sparad". Som många av er säkert vet så är det en ganska så liten häst, cirka 1.60, men det tror man kanske inte när hon hoppar.. Hon är min älskling och tillsammans har vi placeringar i 1.45 klasser. Med henne så siktar jag på medalj på SM, men sen är det stora målet EM i Frankrike till sommar!

Semlan, (lite suddig bild dock, kommer fler)

Sen har jag min andra häst som jag har haft i snart två år. Velvet (Viva la Vie) sto född 2002 efter Oramé - Heartbreaker. Hon gick VM som 5 åring i Lanaken, Zangersheide, och efter det så har hon bara fortsatt utvecklas. Förra året var hon min första häst, och fick då debutera 1.40 vilket hon gjorde med många felfria rundor. Dock fick hon kolik vid påsk förra året, och efter att jag köpt Selma fick hon gå ner och hoppa lite 1.30, 1.35 klasser igen. Iår har hon gjort en start i 1.40 och var dubbelnolla och placerad. Om jag skulle beskriva henne så är hon som en gummiboll, dock så kan hon bli lite stark, men det kan bero på att hon är en så kallad fuxmärr.. Men detta är en stjärna som både jag och mina tränare tror väldigt mycket på:)

Viva i Hengelo, Holland i vintras<3

Sen har jag en väldigt lovande fyraåring som heter Berkamp, kallas för B.K. Han är efter Indoctro - Gran Corrado, och kommer alltså också från VDL, Holland.. Honom köpte vi i höstas på SSHS auktionen. Han är motsatsen till Selma skulle jag kunna säga. Han är 1.65, men upplevs snarare som 1.55 när man står på marken, dock känns han väldigt stor och maffig när man hoppar upp. Jag har ridit honom hela vintern, dock vilar han förtillfället iom att mina andra är i full uppladdning inför SM, Italien osv. Tanken är dock att Niklas Arvidsson ska ta över honom om 1 månad, för att utbilda vidare honom och hoppa Breeders osv. Han är super fin att rida på marken, riktigt mjuk och har en galopp som sväljer hela ridhuset, haha.. Han är valack nu, men varit hingst ganska så länge, så han har en otrolig nacke, dock så syns det förmodligen inte på bilden så bra.. Håll utkik för honom på de stora banorna i framtiden!
Har inte så många bilder på honom ännu..

Sen har jag även en D-ponny som jag rider men inte tävlar.. Han har varit skadad ett bra tag, men är 100% frisk nu och väntar bara på att komma ut på de stora banorna igen! Förmodligen blir det så att Jacob kommer tävla honom för att sedan sälja honom. Han är rättså nybliven valack, född 96 efter Vivaldi. Han kommer från Tyskland, och har även tävlat en hel del dressyr. Riktigt muskelpaket!
Viander Littleton, Norrköping Horse Show 1.30

Sen har jag även en halvsyster till Selma, som heter Vdl Dio. Hon är dock bara 2 år och ska förmodligen betäckas en gång innan hon börjas rida:) Hon är efter Corland - Nimmerdor.
Dio i somras, alltså bara 1 år på bilden. Visst är hon lik Selma?!

Det var allt om mina hästar, sen har vi 3 till som är mina syskons.. Tänkte också dedikera ett inlägg till den fantastiska häst som har fått mig hit, utan honom hade jag int haft ovanstående hästar!

Tack också till den söta och snälla tjejen som heter Linn som har gjort bloggen:)

Hemma från Zettermans

Tänkte göra en kort presentation av mig och mina hästar, för det är trots allt det som denna bloggen handlar om. Jag är väl egentligen ingen "blogg människa", men nu har tillräckligt många lyckats övertala mig, så I'll give it a try.. Men ni får gärna skriva om ni har några speciella önskemål om vad bloggen ska innehålla:)

Nu är jag iallafall hemma från en hoppträning hos Z. Jag tränar för Royne mer eller mindre varje vecka, beroende på tävlingar osv. Har spenderat hela helgen där med Selma och laddat inför SM, och idag var jag där med Viva och hoppade lite. Tränade på lite linjer, en linje där det var vattenoxer, 5 galoppsprång till räcke, sedan 6 galoppsprång lite kort till oxer. Hoppade också en trippel, kombination och "vattengrav". Royne byggde upp en provisorisk för att dom bara skulle ha hoppat det innan vi åker till Italien på söndag, eftersom det garanterat kommer att finnas vattengrav i varje klass där!

Kommer som sagt lite information om Italien, mina hästar, Team HagaHill, och det många av "småflickorna" vill läsa om, Zetterman Stars (och ja, jag är Jacobs storasyster...)'Om en vecka är jag i Arezzo!

puss


Hej

Nu har jag också gjort som alla andra och skaffat mig en blogg! Kommer blogga om allt som har med hästarna att göra, och den första resan blir Italien!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0