plugg...

Idag blev det ingen ridning för min del! Tråkigt, hade hellre tagit en tur i skogen än suttit framför datorn med mitt excel arbete.. suck' Men hoppas det fina vädret håller i sig!
Har iallafall varit ute i stallet och fixat, körde även upp min unghäst Dio som går på bete, och kollade sår osv. Swiftade även henne mot mygg, knott och fästingar. Hon går iallafall i et jätte fin hage med skog för skugga och skydd. Dessutom går den ganska mycket upp och ner vilket är bra för musklerna. Hon går tillsammans med en annan 2 åring, och tror att det kommer en till nu i veckan.

Imorgon blir det ingen träning för Royne, blir nästa vecka istället! Har kollat lite tävlingar i sommar också, och funderar på att åka Halmstad derbyt med Viva, är 3 veckor efter falsterbo tror jag:) Tror att Viva skulle passa i ett derby, hon är ganska så uthållig. Nu ska jag äta, kraam!Viva i Italien.

två bilder från idag!

Här kommer två bilder på finfina Vandis, som är till salu. Han fick ett skit pet idag men annars var han mycket fin:)kram

snabbt det går?

Ja, det tycker jag faktiskt. En helg utan tävlingar går jätte snabbt! Inte för att det är roligt på något sett, alltså en helg utan tävlingar, men då börjar ju helgen på lördagen istället för tex på torsdagen eller fredagen... Känns så kort med bara två "lediga" dagar.. Saknar redan att vara utomlands och tävla.. Men bara 3 veckor sen bär det av igen:)

Idag ska jag plugga och rida. Dest sistnämda först. Resten av min vecka kommer förhoppningsvis vara ganska så rolig: Tisdag ska jag på Spa på skoltid, vann det som pris eftersom mitt lag vann en tävling vi hade med skolan, jippi! Sen på kvällen blir det kanske att åka till Royne? Sen på fredag är jag ledig för vi har avslutat den kursen vi har den dagen, så då får man spendera hela dagen i stallet istället:)

Här kommer två bilder på stallets framsida som jag precis tagit. Kramkram

Hemma från tävling!

Nu är jag hemma från tävlingen. Jacob red Viander i en klass imorse, och han var jätte fin men Jacob klantade sig lite och drog på sig några småfel, men iövrigt var det en mycket bra runda. Med Destiny gjorde han likadant, så fick 4a fel i MSVA. Bilder kommer efter helgen, för Jacob har kvar kameran, och han bor ju på tävlingsplatsen med Destiny.

Nu ska jag ut och rida sista hästen, sen blir det till att mysa hemma med lillasyster ikväll!
/tiffblir en bild som jag tycker väldigt mycket om på Viva. Självklart från varma Arezzo!

mobil bilder!

här kommer lite mobil bilder:)driving in belgium.. äntligen framme i Moorsele!!första dagens 1.30 (!!!) klass på lilla (!!!) banan som Viva hoppade:)Selma och Viva betar i Österrikelite sent fottat, men Jacob som tog några skutt på drömhästen innan tävlingen imorgon! :)Jag flätat Viander inför tävlingen i Åstorp imorgon! (efter att jag klippt, schamponerat och torkat honom..  Samma med Destiny:)avslutar med en bild på hörnan av huset och garaget.

imorgon blir det somsagt att gå upp tidigt, rida, sen åker vi på tävling halv 9 med prinsarna. Jag är hästskötare denna helgen!;)

kram

musik från österrike..

Japp, nu har jag varit ute och ridit i skogen:) TÄÄNK, det är bara 2 veckor kvar i skolan! Känns helt sjukt, det är bara 2 år kvar till studenten.. Skönt:)

Till alla er som är intresserad av min underbara Elit D-ponny Viander Littleton så vill jag bara säga att ni kan e-maila mig till [email protected] för mer information. Nu ska jag ut och schamponera honom, för Jacob är på fotbollsmatch och ska tävla Viander imorgon, så han hinner inte göra iordning honom:) Tror jag ska knoppa honom imorgon bitti också, så man ser hans underbara hingst nacke!

Här kommer en låt som jag fått på huvudet sen ryttarfesterna i Österrike.. Inte någon favorit, men den spelades väääldigt ofta iaf!


Regnig dag-solsken igår

Ja, då var det äntligen fredag! Tänk vad snabbt en vecka går, även om jag bara varit i skolan sedan onsdag eftersom hela tisdagen gick till att bila hem från Österrike. Så för exakt en vecka sen red jag första klassen i österrike, och för 2 veckor sedan red jag första klassen sedan Arezzo, dock denna gången i Moorsele!

Lite resultat då:
Selma har varit super fin! Första helgen i Moorsele så rev vi sista hindret i kvalet, felfria på allt annat så lite irriterande, men första starten på 5 veckor.. I Grand Prixen dagen efter så var vi felfria! Helt underbar känsla! 1.40 låg hinderhöjden på, dock var det bara 9 felfria utav 60 startande. Och Sverige var det enda landet med två stycken i omh! (Hanna Klensmeden också, som sedan vann, på Selmas halvbror!!) Jag slutade 8:a, eftersom jag satsade och hade vunnit om jag inte rivit i omhoppningen, men Selma var världens bästa! Hon vilade dagen efter:)

I Lamprechsthausen inledde vi första dagen på samma sett, rev ett hinder, men red mest bara för att känna lite på banan. I övrigt var hon jätte fin. Dagen efter red jag nationshoppningen! Jag gick ut först i laget bland svenskarna och var felfri! Slutade som enda felfri då de andra fick 8 och 12 fel, och det gjorde att vi slutade på en 7:e plats, gick alltså inte vidare till andra omgången. Men selma var iaf jätte fin:)
I Grand prixen dagen efter så var jag felfri til 9:e hindret, som var 3 kombinationen. Där klantade jag mig rejält, tar på mig all skuld, Selma var jätte duktig som redde ut det iallafall. Men förövrigt var vi felfria! Känns mycket bra, har dock lite att jobba på nu när jag kommer hem, ska lägga mycket tid hos Royne. Men resultat mässigt hade jag inte kunnat önska så mycket bättre!

Viva har skött sig utmärkt, även om hon "bara" fått hoppa 1.30 klasser. Hon har varit felfri i mer eller mindre allting, även om vissa klasser varit som 1.40 hemma.. Hon plockade på sig placeringar i både Moorsele och Lamprechtshausen:) Världens finaste 8:a åring!

Hoppas ni är nöjda med detta, och tack för att ni fortsätter läsa min blogg trots att det blir "uppehåll" när jag åker på tävlingar!

Svenskarna i Österrike! (Ponny, Juniorer och young riders, samt våran chef d'equipe, Johan Spetz!)

Moorsele och Lamprechtshausen bilder!

resultaten kommer snart, men tillsdess får ni nöja er med några bilder från underbara helger.. Kan ju bara säga att det har gått bra iaf!! :)En lycklig Tiffany och Selma efter en felfri ritt i Grand Prixen, Moorsele! :) Slutade 8:a efter omhoppningen..

puss så länge!

hemma från resan!

kommer att börja blogga igen när jag kommit hem ordentligt, har massa att packa upp och hästarna behöver pysslas om, men självklart kommer det komma bilder och resultat från två fantastiska helger i belgien och österrike! :)

tiff

hemma från skolan!

Fick sluta tidigare idag, började dock 7.. Men nu ska jag ut i stallet och packa innan avfärd mot Belgien! (Kommer inte kunna blogga i helgen antagligen.. Och nästa helg blir det Österrike så mamma och hästarna stannar kvar i Belgien medans jag åker hem för att gå i skolan, sen flyger jag tillbaka så bilar vi till Lamprechtshausen:) Sen är det hemfärd igen... Puss

Packa, putsa, packa, tvätta, packa. Nämnde jag packa?

Nu ska jag ut och rida mina flickor snabbt som ögat, sen packa allting tills imorgon! Ska gå i skolan, börjar 7 imorgon bitti för vi ska ha utomshus aktiviteter hela dagen. Slutar vid 4, sen snabbt hem och lasta in hästarna, ska försöka komma iväg så tidigt som möjligt, hade varit skönt för pappa att få köra lite när det är ljust..

pusss!blir en bild på mig och Vandis:)


Svarar på frågor

Här kommer svaren från frågestunden:)

hinner du vara med kompisar osv. fast du har hästarna? Är alla i er familj hästintresserade? Hur många hästar har ni på er gård och vad heter dom (ponnyn också)?

Jag måste erkänna att det är svårt att vara med kompisar, men eftersom jag ofta är på tävlingar så umgås jag med alla där, det är ju också så att det är dom som är mina bästa kompisar:)

Hur rids hästarna en vanlig vecka? :)

Det beror väldigt mycket på vad som väntas, men om vi säger att vi ska åka på tävling på torsdagen så börjar jag kanske med att jobba igenom dom på måndagen, ofta markarbetes pass för Maria. På tisdagen fortsätter jag med det hemma som behöver jobbas på eftersom då har man det färskt i minnet. Sen på onsdagen blir det kanske en avslappnande tur i skogen innan man åker på torsdagen. När man väl är på plats så trimmar jag igenom dom, försöker få dom avslappnade och ser till att de lyssnar på mig och inte är ur fokus. Sen beroende på klasser osv så trimmas de på morgonen innan start.

Vad hade du för avstånd mellan studsen på filmen?

Jag hade 3.5 meter

Vad vill du bli när du blir stor?

Jag vill gärna jobba med hästar. Min dröm hade varit att ha en gård i Belgien, Frankrike eller Holland där jag bedriver min verksamhet genom att utbilda, tävla och sälja hästar.

Drömyrke?

Se ovan..

Vad har du för bett när du hoppar Selma?

Jag har ett väldiiigt snällt bett som är helt i gummi, (väldigt mjukt och böjbart) och sedan är det ett miniminipelham med en kedja i läder istället för en hel "kedja" som är starkare! Dessutom så kniper det inte i sidorna med läder.

Vill du alltid hålla på med hästar?

Min dröm hade varit det ja.

Har du något tips om hur man kan få bjudning på en halv lat häst?

Rid mycket i skogen, hoppa kanske lite terräng hinder som de kan tycka är roligare. Rid mycket intervaller i galoppen så att hästen "aktiveras"!

vilka tycker du är de 3 bästa ponnier i kat. B? kat. C och kat. D? :)

Oj, vad svårt.. Är inte lika insatt i ponny som för något år sedan.. Men tycker att Grey Brey är en legend, att Destiny är helt fantastisk och Coral Springs är en ponny som jag tror kan gå långt:)

hej jag har några frågor :) hoppas du vill svara på dom.

1. hur lång är du?
2. när började du rida/tävla storhäst?
3. när fick du Selma? =)

Jag är 1.73 cm lång. Jag fick min första storhäst (Viva) i Oktober 2008. Selma fick jag förra sommaren.

1. vad tycker du om alex zetterman? ;)
2. kan du inte lägga upp en film eller massa massa bilder på hur det ser ut på eran gård?
3. ska du ner till falsterbo i sommar?

Haha.. Jadu, Alex är jätte trevlig och fantastisk på att härma människor! Sen tycker jag han är en otrolig tävlingsmänniska som vet vad han vill. Han kommer gå långt!
Jo, några bilder kan jag väll ladda upp.
Japp, där kommer jag att vara hela veckan!

Hur ofta smörjer du? :)
har du någon kille?

Jag smörjer mer eller mindre varje dag:) Och nej, det har jag inte.

Kan du inte berätta lite om dina hagahill-kompisar? :)

I Team HagaHill ingår 19 årige Olivia Kinneson och 14 årige Rebecka Hallberg Fischer. Olivia och jag har känt varandra ganska länge, sedan ponnytiden.. Vi med de prickiga hästarna, haha.. Båda två har 2 hästar som de tävlar med.

1. Ska du tävla på norrköping horseshow ?
2. Jag är 170 tycker du att jag ska ha D-ponny ett tag eller skaffa en häst som inte är jättestor ?

Nej, kommer inte göra det iår. Beror helt på, bla ålder osv. kan inte svara på det sådär.

1. Hur många stallplatser har ni på eran gård?
2. Har ni eget ridhus?
3. Hur många hästar har eran familj totalt?
4. Rider dina föräldrar?
5. Hur hinner du med skolan? :o

Vi har 9 boxar. Nej, men vi ska bygga. Vi har 8 hästar, men inte alla hemma förtillfället. Min mamma rider, men inte pappa. Jag pluggar via internet mycket, e-mailar in arbeten osv:)

hej har några frågor oxå :) bra blogg föressten!

1. tränar du något annat för att bli bättre i ridning (typ styrka eller kondition)
2. kan du inte lägga upp bilder och skriva hur du packar inför meeting?
3. någon bra övning på hur man blir bättre på att se avstånd och plcera dem bra på högre hinder?
4. Hur tränar du dina hästar för att vara igång och hålla för högre klasser?

skulle oxå vara kul om du kunde lägga in bilder och filmer och skriva lite om dina förra ponnyer? :)
Hoppas du förstår frågorna :)

Tack! För tillfället så gör jag inte det eftersom jag precis blivit frisk, men annars så försöker jag springa och gyma! Blir ju att man håller igång hela dagarna så svårt att hinna med..
Hmm, ja det finns en övning som heter Klockan som är väldigt bra! Då lägger du 4 bommar klockan 12, 3, 6 och 9. Det ska vara 6 meter från cirkelns mitt ut till varje bon.
Jag hoppar väldigt sällan, och väldigt sällan högt! Jobbar med bommar för att underhålla känslan, men annars jobbar jag mycket med de bara på marken. Försöker att rida ut i skogen 2 gånger i veckan nu när det blir vår och sommar!

Ska kanske bli ett litet inlägg om Amigo..

När började du med poney-games? vem red i ditt lag? Vilken var din första ponny? saknar du inte emellanåt ett "normalt liv"? talar du firtfarande flytande franska och hur uppehåller du det isåfall?:)

Du är grym tiffany!!:)

tack! Jag började med poney-games när jag var vid 9 års ålder kanske. I mitt lag red Hillevi och Vicki Willems, samt Ella Rytsölä. Jag pratar ganska så flytande franska, och uppehåller det genom att läsa franska i skolan.

 

Hur bra Betyg har du?

 

Detta är ganska så personligt, men kan ju säga att jag gick ut med 315 poäng i högstadiet förra året.

Kan du inte visa bildeer på dina rosetter? /planketter , pokaler osv? hade vatt kul !!!!

kanske kommer några japp:)

har ni någon som jobbar i stallet? vem? varför?

Ja, har en tjej som heter My som sköter all stallskötsel fredagar, lördagar och söndagar. Oftast för att vi är på tävlingar då.

vilket är ditt bästa hästminne?

När jag fick min första häst, Mathis Des Mauvis!

hur hittade du semla? vad hade hon gått förklasser innan du köpte henne? vad kostade hon/viva?

Hittade Selma via VDL. Resten av frågor svara jag inte på.

kan du inte visa bilder på ditt stall hur det ser ut inuti dvs, sadelkammare-foderkammare-boxar- osv!
kanske börja videoblogga? filma stallet?

Japp, ska göra det:)


Vilken häst är din favorit av alla hästarna på din gård?


Jag älskar alla mina hästar lika mycket, men självklart så har Selma en speciell plats eftersom hon kämpar så. .

Hur ser en vanlig dag ut för dig? :)
och hur ser en helg ut?

jätte bra blogg! :D och du rider jätte bra!!

Tack! När det blir varmt så rider jag en häst på morgonen, sen åker jag till skolan halv 9. Sen slutar skolan så jag är hemma vid 4, och då rider jag någon/några hästar. Blir oftast middag ganska sent och hästarna får natthö vid 10 tiden.

1. Hur fungerar skolan för dig när du ändå är iväg och tävlar så mycket i långa sträckor? Har du någon special överrenskommelse med skolan eller? Du går ju ändå på gymnasiet... :)

Ja, vi har kommit överrens om att jag får maila arbeten osv. Men proven som jag missar får jag göra på sommalovet.

Är Anna Habringer fortfarande din hästskötare?

Nej, hade bara henne med mig i Arezzo.

Varför kallas Velvet för Viva la vie och varför har de inget VDL på namnet på startlistorna??

Därför i hennes FEI pass heter hon Viva La Vie, och det tävlar hon på utomlands, men i hennes holländska pass heter hon Velvet, därför förra ägarna döpte om henne till Viva La Vie. Det är för att de inte är uppfödda på VDL.

haru hållt på md hästar hela ditt liv?
annars, hur kom de sej att du börja?

Ja, det har jag. Började med att jag gick på ett "ute" dagis där vi fick rida hästar. Sedan när jag var 4 år så började jag på ridskola i Belgien.
hur har du tränat upp din balans? :)

Från gymkhanan.. Men ett tips är att rida utan stigbyglar!

har ni för underlag i boxarna ?
hur stora är selma och viva i mkh ?

Vi har spån, men i flickornas boxar har vi även gummimattor under. Selma är strax över 1.60 och Viva är nog 1.68.

När ni köpte Amigo, vad hade han gjort? jag har hört att han inte hade gjort något speciellt, stämmer det? & i så fall vad gav ni för han? :)


Han var ganska så orutinerad ja, och fattades väldigt mycket arbete på honom.. Säger inte vad vi gav för honom.

Hade du Destiny innan Jacob?

Nej, jag hade Amigo!

Vad hände mellan dig och Douglas som gjorde att ni gjorde slut?

Svarar inte på det.

1. Stegar du när du går banan och isf hur räknar du?
2. Blir du någonsin nervös och vad gör du för att dempa det?
3. vad tycker du själv är bäst hos dig som ryttare?

Tycker förresten att det är bra att du är en av de få som är ödmjuk och glad för dina fina hästar, finns alldelles förmånga snobbar i sporten!

Tack! Ja, jag stegar. Oj, orkar inte skriva alla distanser.. Men tänker mycket på om det är efter kombination, på båge osv.. Det måste man ta hänsyn till.
Det skulle nog vara att jag är envis och målmedveten! Ger inte upp i första taget, och det är nog Amigo ett levande exempel på!

vad menar du i bloggen med att "Winning is the game"?

Jag menar att själva spelet går ut på att vinna, att det är det som är mitt mål!

//Hoppas ni är nöjda med svaren! tiffis


Kommer sakna dig..

Precis kommit hem!! Idag var det ganska så stressigt.. Först skolan till halv 4, sen hem och rida ut i skogen med mamma och mina älsklingar och sen snabbt som attan åka iväg med min älskade prins BK till Niklas Arvidsson som ska ha honom nu och fortsätta utbilda honom, och även komma igång med tävlandet på honom. Kommer sakna min älskade lilleman, men kommer få rappoperter från Niklas hela tiden så det känns bra. Det är så viktigt att det görs rätt från början med en fyraåring, därför kände vi att Niklas har den erfarenheten som vi vill ha, och dessutom väldigt mjuk ridning för att vara "man" (med tanke på att jag som tjej ska kunna tävla honom sen).. Men lite sorligt att åka iväg, men kommer hälsa på honom snart igen:)

Nu ska jag äta, blir lite bilder sen.. PussJag vet, jätte suddig bild på BK precis innan vi skulle åka, men som sagt stressigt...Älskar dig killen! (Mobilbild som vanligt..)

Frågestunden slut!

Oj, har fått massa med frågor! Lovar att jag ska göra det bästa för att besvara dom så bra som möjligt:) Sen ikväll tänkte jag även lägga in lite bilder på gården, men invändigt i stallet kommer lite senare.. Nu ska jag ge mig iväg till skolan! :)
En snöig bild på min älskade Viva!

Frågestunden strax slut!

Ja då är det bara några minuter kvar av frågestunden, men det har ju blivit en hel del haha.. Kommer dock inte svara på alltför personliga frågor eller frågor som handlar om pris på hästar osv. Men allt annat svarar jag gärna på:) Sen har jag några små överraskningar som kommer.. hmmm vad kan det vara? Ny häst? En resa? En clinic? En uppvisning? hmm...;)
Pusss sötnosarBlir en liten till posebild..

Frågestunden är i fullgång!

Det är bara att fortsätta skriva frågor, allt från hästarna till skolan och tävlingar!
Idag ska jag träna för Maria, men det är inte förrens i eftermiddag. Nu ska jag plugga satan och hoppas jag blir färdig, har 3 prov innan onsdag! Sen hoppas jag att jag kan få göra det som jag tycker är väldigt mysigt och avslappnande: När alla hästar är inne, de är fodrade och mörkt ute. De tuggar på hösilaget och är lugna, stallet är färdigt, alla sysslor är gjorda. Det är söndag, ska åka på tävling på onsdagen. Att bara få gå i stallet, helt själv med lite musik, och gå och putsa, packa och göra iordning inför avresa. Det är en del av uppladdningen enligt mig, att få i lugn oh ro organisera sin utrustning eller göra iordning hästarna. Kanske tvätta svansarna, eller bara borsta dom en extra gång. Det gör att man får en kontroll på vad man har saker och ting. Det värsta är nar man packar i sista sekunden, glömmer saker och blir stressad. Det sänker prestationsförmågan! Så det är ett litet tips, även om man är ute i god tid så försök ta tillvara på lugnet, för resten av tiden går alltid i fullfart!

kraamblir en icke hästbild igen, det kommer ju komma så många hästbilder när jag kommer hem från min Belgien-Österrike resa!!:)

photoshoot idag

Glöm inte att imorgon bitti klockan 7 så börjar frågestunden, så skriv då frågor hela dagen, sen svarar jag på dom innan jag åker till Belgien!
Blir en liten bild från dagens photoshoot. puss


Lördag

Tänkte bara börja med att säga att Jacob och Gärds vann Zon Syd i Elitallsvenskan idag! Det innebär att ni lär se "Zetterman Stars" i Strömsholm under SM finalen.. :) Duktiga killar!

Nu ska jag slänga i mig lite lunch, har precis ridit Selma och klippt klart henne! Hon var jätte fin, lugn och arbetade super bra, tänkte lägga upp en liten övning som jag gjorde på henne senare.. Sen ska jag ut i stallet och rida Viva, sen kommer min eftermiddag att bestå av plugga, för imorgon kommer Alex hit, och på kvällen ska jag träna markarbete för Maria.. Här kommer några bilder:) Hörs sen! (Glöm inte att frågestunden börjar imorgon 07:00, så börja tänk ut frågor.. )

Trippel i Equipe.. Rider självklart i Equipe sadlar, och min favorit modell heter Grand Prix, i love it!Viva och jag ute och skrittar i blåsten.. Oj, semlan ser ju nästan glad ut här, haha..


älskade ponny..

Mamma ringde nyss, de är på finalen i elitallsvenskan i Åstorp. Mamma sa iallafall att det regnade och var väldigt svår bana, men Viander och Jacob var felfria! Blev så glad, min älskade ponnybus.. Han är ju tillsalu, men Jacob tävlar honom eftersom han ändå är ute på ponny tävlingar. Detta var deras andra tävling, och gick som sagt felfri hur lätt som helst:)

Duuuuktiga Vandis.. Några bilder på honom:)Jag och Viander i Åstorp förra året:)Efter en seger:)Christmas Show i DanmarkFinaste ponnyn tillsalu..Jag och Viander i Ridsport Ponny Cup, FjälkestadViander på Tyska mästerskapen


Frågestund!

Kommer ha en frågestund här i bloggen! Den börjar Sördag morgon klockan 07:00 och avslutas samma dag 24.00. Så börja klura ut frågor!

Här kommer ett videoklipp från gymnastikhoppningen!

 (kommer lite fel in sista gången, mitt fel.. )

Filmer!

Här kommer några filmer från träningen med Royne i tisdags:)Kvalitén blir inte sådär jätte bra när man laddar upp på youtube.. menmen:) Selma..
Viva..

Kallt!

Äntligen fredag, och äntligen hemma efter att ha suttit i över två timmar och skrivit prov! Gick upp extra tidigt och kom i säng sent igår för att jag satt och pluggade, så känner mig lite trött, men pigganar nog till när jag komnmer ut i stallet och börjar rida:)
Min helg kommer bestå av:

  • Rida och på söndag markarbetsträning
  • Klippa klart Selma (vilket är ganska så lätt med henne)
  • Packa till Moorsele och Lamprechtshausen
  • Städa stallet
  • Plugga, ska lämna in arbeten innan jag åker
  • Köra iväg BK till Niklas Arvidsson som ska ta över honom inför tävlingssäsongen!
  • Träffa Alex (kompis)
  • Träffa Andy, min mentala tränare

Sen har jag fått lite funderingar på vad det är för  bett jag har på Selma när jag rider hemma, och det heter Scourrier bit. Har köpt det på Skara hästsport, men finns nog på fler ställen också. Det är ett helt vanligt tränsbett, fast med två bettringar, en för sidostycket och ett för tyglarna. Det gör egentligen inte så mycket, är ju ingen hävstång eller så, är väldigt snällt bett. Har ju dessutom lindat in mitt i latex. Det jag tycker är att man får en bättre känsla av hästens mun bara, det blir inte en konstant "dragning" eller vad man ska säga. Tycker om det iallafall, rider med det på Viva också:)

Så här ser det ut!
/kram tiff.


Färdig i stallet..

Nu har jag ridit färdigt för idag. Blev bara Selma, Viva fick gå två timmar extra i hagen istället nu på eftermiddagen, hinner inte rida henne eftersom jag måste plugga inför provet imorgon. Selma gick jätte bra, var lite laddad i början, men tror det var för att hon fick hoppa igår, och hoppades väl på att hoppning stod på schemat idag med;) Men när jag övertygat henne om att fallet inte var så, så gick hon jätte bra! En sak som jag också tycker är helt underbart är att det är ljust så länge nu! Och träden har slagit ut! Längtar så mycket efter sommaren.. Även som idrottmänniska måste man få äta på Mc Donalds.. Jag och mamma stannade i Hässleholm påväg hem igår från träningen för att äta.Semlan idag:) passar hon bäst i Aachen träns eller pullarnosgrimma? Går lika bra på båda så kvittar egentligen, detta är dock ett "hemma" träns..

Torsdag 6 Maj

Nu ska jag ut och rida, sen ikväll blir det att plugga inför organisation och ledarskaps prov som vi har imorgon.. uschusch, hade hellre varit i stallet hela helgen för att börja packa inför Moorsele, åker ju om 6 dagar! Ska bli så roligt, speciellt när flickorna gick så bra på träningen igår! Blir ett inlägg ikväll efter jag ridit.. Kram!saknar Italien...


Tränat klart!

Så, hemma nu, blir bara ett kort inlägg.. Tjejerna gick super bra hos Royne idag! Selma var galen, hoppade 30 cm över alla hinder, som redan låg på 1.40-1.50.. haha! (titta på bilderna bara.. )Men de hoppade helt underbart trots att det var första träningen sen Arezzo, så känns lovande till Belgien nästa helg! Blir några "tjuvbilder" från filmerna som kommer i helgen, hehe..kram:)ja, blev några suddiga bilder då.. men alltid något;)

Nya planer!

Jaha, skulle egentligen åkt och markarbetat idag hos min dressyr tränare Maria Sundin Liljedorff, men det blev ändrade planer!
Istället så åker jag till Royne Zetterman (min hopptränare) och hoppar tränar tjejerna för första gången sen Arezzo! Ska bli jätte roligt, men det blev lite omplanering nu, hehe.. Slutar egentligen skolan klockan 4, så mamma får packa allt där hemma nu, lasta tjejerna och hämta mig utanför skolan vid halv 4 tiden.. Är bara jag som ska hoppa, brukar ju normallt sett träna med mina team kompisar HagaHill, Olivia Kinneson och Rebecka Hallberg Fischer, men ikväll blir det bara jag. Dock så skulle jag träna vid 17.30, och har två timmar till Royne så blir till att köra fort, hehe..

Kommer be mamma filma, så i helgen kommer det komma filmer från både gymnastik hoppningen och träningen hos Royne!:)

Sen tänkte jag ha en frågestund snart här i bloggen, låter det bra?
Nu måste jag tillbaka till pluggandet..
Kram!En liten bild på Selma som friseras om lite med klippmaskinen;)Och en bild från gårdagens solnedgång..


Tack alla!

Vill bara säga tack alla kära bloggläsare! Har cirka 700 underbart snälla läsare varje dag, och ni skriver så många snälla kommentarer som gör mig så glad!:) Det är för er jag bloggar! Och ni kan vara lugna, kommer inte sluta, men kan ju bli uppehåll när jag reser iväg osv..

Ang min utrustning så kommer jag inte lägga upp bilder på den just nu, för jag har nyligen fått en ny sponsor som jag ska få ny utrusning av, men ni kan gå in på deras hemsida, för allt som de har där kommer jag använda, och det är världens bästa grejer!
Deras svenska hemsida: http://www.equipe.se/ Deras "riktiga" hemsida http://www.selleriaequipe.it/?q=en

Sen är jag också sponsrad av Cavalleria Toscana, och dera ridkläder är underbara! Deras hemsida är dessutom helt underbar.. http://www.cavalleriatoscana.it/

Kram på er!blev en "icke" hästbild denna gången;) (måste vara första gången, haha)..

Tisdag 4 Maj

Nu har jag precis kommit hem från skolan, var en ganska så lång dag och hade som sagt två prov. Efteråt stannade jag kvar en timme för att skriva ett grupparbete, sen hämtade pappa mig vid bussen.
Idag så har tjejerna varit hos kiropraktorn för att kolla ryggarna sista gången innan vi åker, och dom var super fina båda två! Så skönt att höra! Kiropraktorn tyckte de var jätte fint musklade över ryggarna, och de var inte låsta någonstans, behövde därför inga behandlingar heller. Idag så blir det ingen ridning för min del, ska bara plugga, plugga, plugga! Men självklart kommer jag att gå ut och pussa på dom lite..

Några svar på frågor: Ja, mina föräldrar är helsvenska, och bodde i sverige innan vi flyttade till Belgien. Och Jacob rider Viander för att jag inte hinner vara ute på ponnytävlingar.

Sen tänkte jag bara berätta att vår lastbil är tillsalu!! Vi har beställt en ny som har en hästplats till, bara därför som vi säljer denna..Kontakta mig om ni är intresserade eller vet någon som är.

Vill också säga tack till www.sarrifolkesson.blogg.se som skrivit så snälla ord till mig, blir så glad när ni läsare tycker om min blogg!två små bilder på min älskade lastbil!

Kram på er!


Viander Littleton, till salu!!

Tänkte bara snabbt skriva att jag har världens finaste elit D-ponny till salu! Han är 14 år, valack efter Vivaldi-Durello. 1.46,5 m hög. Jag har haft honom i 2 ½ år och tävlat MSVA, men säljer honom som en perfekt LA-MSVB häst. För tillfället så rids han och tävlas av min bror Jacob Ling-Vannerus. Anledningen till varför Jacob inte ska ha honom är därför han har bara tid till en häst, och ska dessutom sälja Destiny också för att gå över till storhäst. Super snäll i ALL hantering, även extremt välriden på marken och har tävlat dressyr. Är ni seriösa ber jag er maila mig på: [email protected] för mer information och filmer och bilder kan skickas. Här är en bild på Viander i MSVA Norrköping international horse show med mig på ryggen.

En tur i skogen..

Jaha, är inne från stallet. Varit i skolan idag, kom hem vid fyra tiden.  Sen käkade jag lite snabbt, och sen var det ut i stallet. Jag, mamma och Melanie tog en tur i skogen på Selma, Viva och Jasmini. Ska mararbetsträna på onsdag visade det sig istället:) Red i en timme, mest lugnt i skritt, bara lite trav och galopp eftersom de jobbade ganska hårt igår med gymnastik hoppningen (och filmer därifrån kommer). Imorgon ska de in till kiropraktorn för lite lösgörande massage, mamma åker in med Selma och Viva, och mormor följer med och hjälper till eftersom jag är i skolan, hehe..:) Men nu ska jag plugga, har ett nationellt prov i engelska och efter det ett stort prov i religion.. suck'. Men det ska nog gå bra:) Tror dock jag stannar kvar i skolan imorgon med några kompisar för att plugga på ett grupparbete, men får se. Tjejerna ska nog ändå inte ridas efter att kiropraktorn varit på och klämt på dom..

Sen till helgen tänkte jag lägga upp ett litet schema för hur jag matchar mina hästar inför tävling, och hur jag tar hand om dom här hemma i veckan, låter det bra?:)

Kraaamfick bli en bild på mitt fullpackade sadelskåp, haha.. Det där är dock bara det viktigaste, har fler täcken med i lådor osv...


skola

sitter i skolan nu, ska snart ha naturkunskap. Sen ikväll ska jag plugga och åka iväg och träna markarbete hos min dressyrtränare Maria. Igår var jag och gymnastik hoppade tjejerna, och tänkte försöka lägga upp filmerna från det så ni kan se vad det var jag hoppade. Kan även lägga upp distanserna mellan hinderna:) Men dom var väldigt duktiga iallafall. I helgen blir det nog till att åka och spendera helgen hos Royne för att få en boostcamp med hoppning innan vi åker till Belgien. Ska bli roligt att komma iväg igen:) Men bloggar senare igen.
/tiffany
selma i Danmark förra året:)

Morgontur i skogen

Så, då är man tillbaka från stallet. Mamma kom in i mitt rum tidigt imorse och väckte mig med frasen: - Det är strålande sol ute och väldigt varmt, vill du ta en morgontur i skogen innnan dom kommer ut i hagen? Och självklart ville jag det, var ju hur mysigt som helst. Prinsessorna tyckte det var jätte skönt att få en morgontur i skogen och sträcka lite på sig. Nu så ska jag äta lite lunch och plugga. Sen i eftermiddag ska jag rida BK och lasta flickorna för att åka till rishuset och gymnastik hoppa dom. Det är jätte viktigt för att de ska bygga muskler och bli lite mer hinderkloka. Har inte tillräckligt med hindermaterial här hemma för att kunan bygga upp alla studsar och serier. Så ska bli roligt, de har inte sett hinder sen Arezzo, haha..
Här kommer några bilder från morgonens runda:)mamma och viva.Väldigt vacker havsutsikit på våran tur:)Viva ser lite morgontrött ut..




Som lovat så kommer några bilder på gården och stallet snart!

Ut och rida!

Nu ska jag ut i stallet och rida mina flickor! Blir till att jobba dom på banan. Resten av familjen har åkt iväg på tävling med Jacob.
blev en till bild på min prinsessa från Hippisch Hengelo..

Everything has an beginning..and here is mine.

Del 1 utav 2.

Så, då kommer det då. Har haft många som velat att jag berättar om hur jag har kommit till den platsen jag är på idag. För jag har ändå kommit någonstans, även om det knappt är en början så är det ändå det. För mig är det viktigt att vara ödmjuk, det har jag alltid lärt mig. För det är inte bara jag som har tagit mig hit, det ska gudarna veta. Finns så många människor runt om kring mig som har hjälpt och stöttat mig på vägen. Nämner inga så glömmer jag inga, men självklart är mina föräldrar den största väggen som stöttar mig. Men jagJ är så glad över det jag åstadkommit, lycklig över att få chansen att kämpa. Jag har ridit 6 Svenska Mästerskap, jag har vunnit Nordiska Mästerskapen i lag och tagit ytterligare ett silver inviduellt. Jag har fått galoppera in i ett fullsatt Scandinavium, och om jag fortsätter följa min dröm så är det inte sista heller..

Sanningen är att jag inte har bott i Sverige hela mitt liv, utan jag flyttade hit för ett par år sedan. Min resa började i Belgien, alltså är svaret ja på den frågan, jag pratar franska flytande och inte flamländska. Det började på en ridskola som heter Côté Poney som ligger i Wauthier-Braine utanför Bryssel. Där börjde jag när jag var fyra år gammal. Kommer aldrig glömma en liten shetlands ponny som jag alltid fick rida på, Caramel hette den och var en liten pigg skäck. När jag dock blev lite äldre och lärde mig rida, så fanns det bara en sak i huvudet för mig. Poney-Games! För er som inte vet så är det alltså gymkhana. Och för er som inte vet vad gymkhana är så är här en liten film på det.

Så hela min ridkarriär började med Poney games. Kanske inte den mest optimala, det är inte så mycket ordentlig ridning om man säger så. Visst tyckte jag att det var roligt att rida hoppning, men det var väldigt sällan jag gjorde det eftersom jag tränade så mycket gymkhana. Man måste själv ha väldigt bra kondition, vara vig och snabb i tankarna. Detta medförde även en väldigt bra lag känsla, har alltid tyckt om att rida i lag sen dess. Tycker dessutom om när jag rider med press. 

  Mitt lag var väldigt framgångsrika under några år. Vi hette "Les Moustiques" som betyder "myggorna" därför att vi var nästan alltid yngst mot de vi tävlade. När vi sedan till min förödelse flyttade till Sverige (mamma och pappa fick muta mig genom att köpa en häst som jag fick ta med till Sverige, ville veeerkligen inte flytta! haha..) När vi då fick reda på att det inte fanns något gymkhana lag i Sverige, eller iallafall inte där vi bodde (I belgien var det jätte stort, så trodde så klart att det var det här också!) Då var det bara till att sätta igång med hoppningen. Självklart hade jag ju mycket nytta av min gymkhana erfarenhet, hade ju extremt bra balans, känsla för hästen och vinnarskalle ut i fingerspetsarna. Var dessutom van vid att tävla mycket och förbereda hästen, men det var ju på ett helt annat sätt! Hade absolut ingen känsla för rytm eller takt, eller hur man fick hästen att jobba i form..


Detta var alltså del 1 utav 2 av min ridkarriär så här långt! Vad tycker ni? Del 2 kommer snart så håll utkik..LES MOUSTIQUES! (ursäkta kvalitén)hästen som gav mig allt- Milou. Min Milton..En suddig bild från någon sorts Pay 'n Jump i Belgien. Detta var min första "hopptävling"!!

/tiff

RSS 2.0